Aperol Gin Sour

De Aperol Gin Sour is een heerlijke combinatie van de klassieke Gin Sour en de bitterzoete smaak van Aperol. Door het toevoegen van eiwit krijgt de cocktail een zijdezachte textuur en een prachtig schuimlaagje bovenop. Het limoensap voegt een verfrissende citruskick toe die perfect samengaat met de complexe smaken van gin en Aperol. Deze cocktail is een geweldige keuze voor liefhebbers van zure cocktails die op zoek zijn naar iets unieks en verfrissends. Dus waarom niet een nieuwe twist geven aan je cocktailrepertoire en deze Aperol Gin Sour proberen? Het is gegarandeerd een smaakvolle ervaring!



Ingrediënten:

- 30 ml gin

- 50 ml Aperol

- 30 ml limoensap

- 15 ml suikersiroop

- Eiwit van 1 ei

- IJsblokjes


Instructies:

1. Begin met het scheiden van het eiwit van het eigeel. Voeg het eiwit toe aan een cocktailshaker zonder ijs.

2. Voeg vervolgens de gin, Aperol, limoensap en suikersiroop toe aan de cocktailshaker.

3. Sluit de shaker goed af en schud krachtig gedurende ongeveer 15 seconden, zonder ijs. Dit staat bekend als 'dry shaking' en zorgt ervoor dat het eiwit goed schuimig wordt.

4. Voeg nu een handvol ijsblokjes toe aan de shaker.

5. Sluit de shaker opnieuw af en schud krachtig gedurende ongeveer 10-15 seconden, om de cocktail goed te koelen.

6. Gebruik een strainer (barzeef) om de cocktail in een gekoeld cocktailglas te schenken.

7. Optioneel kun je de cocktail garneren met een schijfje limoen of een sinaasappelschil.