Ingrediënten:
- 45 ml tequila
- 30 ml verse limoensap
- 30 ml kokosnootwater
- 1 kiwi, geschild en in stukjes gesneden
- 15 ml agavesiroop (optioneel, naar smaak)
- IJsblokjes
- Zout of suiker voor de rand van het glas (optioneel)
- Extra kiwi of limoenpartje voor garnering (optioneel)
Instructies:
1. Als je de rand van het glas wilt garneren met zout of suiker, wrijf dan eerst een limoenpartje langs de rand van het glas en dip het vervolgens in zout of suiker.
2. Voeg de stukjes kiwi toe aan een cocktailshaker en plet ze met een muddler of de achterkant van een lepel om het sap vrij te maken.
3. Voeg de tequila, verse limoensap, kokosnootwater en agavesiroop (optioneel) toe aan de shaker.
4. Vul de shaker met ijsblokjes tot het bijna vol is.
5. Sluit de shaker goed af en schud krachtig gedurende ongeveer 10-15 seconden, totdat de ingrediënten goed gemengd en gekoeld zijn.
6. Vul een margaritaglas met verse ijsblokjes.
7. Gebruik een strainer (barzeef) om de inhoud van de shaker in het glas te schenken.
8. Garneer eventueel met een kiwi of een limoenpartje op de rand van het glas.
De Kiwi en Kokosnoot Margarita is een tropische en fruitige variatie op de traditionele Margarita. Het verse limoensap voegt een verfrissende zuurgraad toe, terwijl het kokosnootwater een subtiele zoetheid en exotische smaak geeft. De toevoeging van verse kiwi zorgt voor een heldere en levendige kleur, en voegt een heerlijke, sappige textuur toe aan de cocktail. Deze unieke combinatie van smaken brengt je direct in vakantiestemming en maakt het perfect voor zomerse bijeenkomsten of ontspannen avonden. Dus waarom niet een beetje tropische flair toevoegen aan je cocktailrepertoire en genieten van deze heerlijke Kiwi en Kokosnoot Margarita? Het is een echte verwennerij voor de smaakpapillen!