Ingrediënten:
- 60 ml witte rum
- 30 ml vers limoensap
- 15 ml suikersiroop (of naar smaak)
- 6-8 verse muntblaadjes
- 60 ml mango puree (je kunt verse mango gebruiken of diepvriesmango)
- Bruiswater
- Ijsblokjes
- Schijfjes limoen en muntblaadjes voor garnering
Instructies:
1. Plaats de muntblaadjes en de suikersiroop in een cocktailglas. Gebruik een muddler (stamper) om voorzichtig de munt te kneuzen. Hierdoor komen de smaken vrij.
2. Voeg de verse limoensap en mango puree toe aan het glas. Roer alles goed door elkaar.
3. Voeg de witte rum toe en roer opnieuw om alle ingrediënten goed te mengen.
4. Voeg ijsblokjes toe aan het glas en roer nogmaals om de drank te koelen.
5. Top de cocktail af met bruiswater naar smaak. Roer voorzichtig.
6. Garneer de cocktail met schijfjes limoen en een paar extra muntblaadjes.
7. Serveer direct en geniet van je verfrissende Mango Mojito!
Opmerking: Je kunt de hoeveelheid suikersiroop aanpassen naar jouw smaak. Als je het iets zoeter wilt, voeg dan wat meer toe. Proef en pas aan zoals gewenst.
Veel plezier met het maken en drinken van je Mango Mojito! Drink met mate.