Een Whiskey Sour is een klassieke cocktail die heerlijk friszuur en een beetje zoet is. Hier is hoe je er een maakt:
![]() |
Ingrediënten:
- 60 ml bourbon
- 30 ml vers citroensap
- 15 ml eenvoudige siroop (gelijke delen suiker en water)
- Ijsblokjes
Instructies:
1. Bereid het glas voor:
- Pak een laag cocktailglas en vul het met ijsblokjes. Dit zal helpen om de cocktail te koelen terwijl je hem maakt.
2. Voeg de ingrediënten toe:
- Voeg de bourbon, vers citroensap en eenvoudige siroop toe aan een shaker of mengbeker.
3. Schud de cocktail:
- Voeg ijsblokjes toe aan de shaker of mengbeker en schud krachtig gedurende ongeveer 15 seconden. Hierdoor worden de ingrediënten goed gemengd en wordt de cocktail gekoeld.
4. Zeef in het glas:
- Gebruik een strainer (zeef) om de gemixte cocktail in het voorbereide glas over het ijs te gieten.
5. Garneer (optioneel):
- Je kunt de cocktail garneren met een schijfje citroen, een kers of een maraschinokers als je dat wilt.
6. Serveer en geniet:
- Serveer de Whiskey Sour terwijl hij nog lekker koud is. Je kunt eventueel een roerstaafje toevoegen voor het geval de smaken zich mengen terwijl je drinkt.
Geniet van je Whiskey Sour! En vergeet niet om verantwoordelijk te genieten.