Bloody Mary

 Een Bloody Mary is een heerlijke hartige cocktail die bekend staat om zijn pittige en tomatenachtige smaak. Hier is hoe je er een maakt:


Ingrediënten:

- 45 ml wodka

- 90 ml tomatensap

- 15 ml vers limoensap

- 2 druppels worcestersaus

- 2 druppels tabasco (of naar smaak)

- Snufje zout en peper

- Selderijstengel 

- Schijfje citroen (voor garnering)

- ijsblokjes


Instructies:

1. Bereid het glas voor:

   - Pak een hoog glas en veeg de rand in met het schijfje citroen.

   - Dompel de rand van het glas in zout om een zoutrand te maken (optioneel).


2. Voeg de ingrediënten toe:

   - Voeg de wodka, tomatensap, vers limoensap, worcestersaus, tabasco, zout en peper toe aan een               shaker of een mengbeker.


3. Schud de cocktail:

   - Voeg ijsblokjes toe aan de shaker of mengbeker en schud krachtig gedurende ongeveer 15 seconden.


4. Giet de cocktail in het glas:

   - Giet de gemixte cocktail in het voorbereide glas.


5. Garneer:

   - Steek een selderijstengel in het glas als roerstaafje.

   - Voeg een schijfje citroen toe aan de rand van het glas voor extra smaak en presentatie.


6. Serveer en geniet:

   - Serveer de Bloody Mary met ijsblokjes en geniet ervan!


Je kunt de smaak aanpassen naar jouw voorkeur door meer tabasco toe te voegen voor extra pit, of door extra citroensap of worcestersaus te gebruiken. Experimenteer en maak het zoals jij het het lekkerst vindt!